Служебният премиер Димитър Главчев заяви от Брюксел, че след направеното от него

...
Служебният премиер Димитър Главчев заяви от Брюксел, че след направеното от него
Коментари Харесай

Главчев: Ако президентът не се съгласи с предложенията ми, отговорността ще е негова

Служебният министър председател Димитър Главчев  заяви от  Брюксел , че след направеното от него предложение за рокади в кабинета, чака и решението на президента  Румен Радев.  И уточни –  в случай че президентът не се съгласи с неговите оферти, „ отговорността остава в него “.

„ Готов съм на диалог  когато и да е с президента, какъвто съм провеждал и до момента.  Отговорността за министрите, които предлагам, е напълно моя . Ако има някакви други визии по въпроса този, който осуети препоръчаните от мен министри, той ще поеме отговорност за това, което се случва. Иначе все още и по  Конституция  отговорността е напълно на служебния министър-председател. Както виждате, всички бягат от отговорност, а аз съм я поел, взимайки мандата.  Ако не се случат предложенията, които аз върша, тогава различен поема отговорност „, уточни още Главчев.

Вчера президентът Румен  Радев съобщи, че не може зам.-председател на партия да бъде длъжностен министър . Коментарът му бе във връзка желаните от служебния министър председател Димитър Главчев  промени  в кабинета. Главчев предложи  Стефан Димитров  да бъде  освободен  като министър на външните работи и  посланик №1 да бъде Даниел Митов  (ГЕРБ). Като претекстове за персоналната смяна министър-председателят уточни нуждата от навременна и виновна съгласуваност и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съдружниците и сътрудниците от друга. Служебният министър председател изиска и  промяна на земеделския  министър Кирил Вътев, а на негово място да пристигна Георги Тахов.

„ Няма да разясня изявления, разнообразни от моите.  След като върша това предложение, явно аз не мисля по този начин „, беше сбит Главчев във връзка коментара на Радев.

https://dariknews.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР